magyar tervezőgrafikusok és tipográfusok társasága

SOCIETY OF HUNGARIAN GRAPHIC DESIGNERS AND TYPOGRAPHERS

TAGJAINK SZÁMA :

A MATT-nak jelenleg
46 tagja van.

Magyar Tervezőgrafikusok
és Tipográfusok Társasága

1012 Budapest,
attila út 105. III./2.
info@matt.org.hu
2007 • All right reserved

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome

„Identity”

2011-11-10

Czakó Zsolt vizuális esszéje a
Visual Communication 10. jubileumi számában

czakozsolt
www.czakozsolt.hu
2 COMMENTS
Leginkább is képek. Képek és képek… szekvenciába sorolva, itt-ott szavakkal, szófoszlányokkal, jelekkel és logókkal kiegészítve, összetett kritikai narratívaként olvastatják magukat, izgalmas szellemi kalandként a vizuális kommunikáció egyik meghatározó nemzetközi elméleti szaklapjában. Czakó Zsolt például egy 12 oldalas képi esszé elkészítésére kapott felkérést, amelyben az identitás fogalmára reflektál.A Visual Communication 10. jubileumára megjelentetett nemzetközi tartalmat Carey Jewitt, Theo van Leeuwen, Teal Triggs és Michael Longford szerkesztők válogatták. A lap, amelynek a tanácsadó testületében olyan szaktekintélyek vannak, mint John Maeda, Ahn Sang-Soo, Paolo Antonelli, Katherine McCoy, Andrew Blauvelt vagy a holland design nagy öregje, Jan van Toorn, kifejezetten experimentális szemléletű. Ezzel összhangban van, hogy a felkért szerkesztők többségében vizuális esszéket preferáltak, hogy a témáról elgondolkodtassanak. Ahogyan a címlapra kikerülő előszóban rögzítik:

„Missziónk alapvető eleme, hogy nyissunk a legkülönbözőbb megjelenésű vizuális szövegek, jelenségek és kísérletek irányába. Vizuális elkötelezettségünk arra is vonatkozik, hogy a lap készítése során is kritikai módon gondolkozzunk képekről, ki szeretnénk terjeszteni és újra kívánjuk fogalmazni a vizualitás szerepét lapszámainkban is.”
Köszönöm szépen!
czakozsolt czakozsolt 2011-11-21 20:16
Nagyon jó, gratulálok!
szugyiczky szugyiczky 2011-11-20 17:50

UTOLSÓ KOMMENTEK:
Mesterkurzusok
Kitünő lehetőség egy kis tanulásra, ismétlésre vagy csak konzultációra, olyan emberek számára akik már nem a programkezeléssel bajlódnak hanem az alkotás, tervezés mikéntjén gondolkodnak.
Sandras 12-21 07:54
Magyar tervezők a Hiiibrand Typography contesten
Eszter Misztarka "Fusion Typeface"
József Gergely Kiss "Grey Typeface"
Roland Rekeczki "Pannonium"
Typogravity 11-13 15:07
Hiiibrand Awards 2012
www.hiiibrand.com/competi...
Typogravity 05-08 14:08
LEGFRISSEBB OLDALAK:
A MATT TAGOK RANDOM MUNKÁI
 
 
Itt a MATT tagjainak véletlenszerűen cserélődő munkái láthatók.
A nyilakkal böngészni tudsz a munkák között. Ha valamelyikre kiváncsi vagy,
a képre kattintva az adott alkotó profil-oldala töltődik be, ahol egy-egy munkát kiválasztva, nagyobb méretben is meg tudod tekinteni azokat.