magyar tervezőgrafikusok és tipográfusok társasága

SOCIETY OF HUNGARIAN GRAPHIC DESIGNERS AND TYPOGRAPHERS

TAGJAINK SZÁMA :

A MATT-nak jelenleg
46 tagja van.

Magyar Tervezőgrafikusok
és Tipográfusok Társasága

1012 Budapest,
attila út 105. III./2.
info@matt.org.hu
2007 • All right reserved

Grafikai tervezés és
Portál fejlesztés: Chrome

XVIII. Országos Tervezőgrafikai Biennále

2012-05-11

Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum 2012. november

adminna
felhívás
adatlap
0 COMMENTS
TISZTELT KOLLÉGÁK!

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum 2012 évre meghirdeti a XVIII. Országos Tervezőgrafikai Biennálét. A Biennále szervező bizottsága 1978-ban indította el a tervezőgrafika művészet hazai periodikus kiállítás sorozatát, melynek feladata, hogy bemutassa a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit. 

JELENTKEZHETNEK

Alkotóművészek egyéni nevezéssel, grafikai stúdiók, felhasználó vállalatok, cégek, intézmények – a benevezett művek alkotóinak hozzájárulásával – és művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók. 

BEADHATÓK

2010 és 2012 között készült tervezőgrafikai művek, terv és felhasználásra került alkotás kategóriákban, bármely témában és tervezőgrafikai műfajban (plakát, nyomtatvány, bélyeg, illusztráció, lemez- és könyvborító, művészkönyv, kiállítási grafika, embléma, arculat, információs rendszer, videografika, animáció, interaktiv grafika, honlap...).  Mennyiség: maximum öt mű vagy két sorozat, bemutatható formában, üvegezés és keret nélkül.  Méret: a beadandó művek mérete nem haladhatja meg a 70x100 cm-t.  RÉSZVÉTELI DÍJ NINCS.

A katalógushoz kérjük a benevezett munkákat CD-N, CMYK, TIF formátumban 300 DPI-s felbontásban, maximum A4 méretben mellékelje a jelentkezési dokumentációhoz. EMAILBEN NEM FOGADUNK DIGITÁLIS KÉPANYAGOT!

A MŰVEK BEADÁSÁNAK időpontja és helye

2012. JÚNIUS 18-19., (hétfő, kedd) 10-16 ÓRÁIG

Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, 1054 Bp. Andrássy út 6. (bal alsó csengő jobb oldala)  A kiállitásra nem kerülő művek visszaadásának időpontja  2012. június 25. (hétfő) 10-17 óra, a beadás helyszinén.  A vissza nem vett műveket tovább nem tudjuk őrizni. A kiállítás rendező bizottsága a beküldött művekért a beadástól a visszaadásig felelősséget vállal.

NYOMTATVÁNY A JELENTKEZÉSHEZ

A felhíváshoz mellékelt adatlap (mely egyben műtárgycédula) a beadandó művek számának megfelelően sokszorositható. AZ ADATLAPOT MŰVENKÉNT 3 PÉLDÁNYBAN KÉRJÜK KITÖLTENI ÉS AZ 1. PÉLDÁNYT A MŰ HÁTÁRA RAGASZTANI. A 2. PÉLDÁNY A KATALÓGUS KÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES, A 3. PÉLDÁNY AZ ÁTVÉTELI ELISMERVÉNY.

DÍJAK

Az Országos Tervezőgrafikai Biennále három hagyományos fődíja, valamint a rendező- és a védnök szervek által felajánlott különdíj jutalmazza a legjobbnak ítélt műveket. A Biennále megnyitóján adjuk át a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Konecsni-diját, egy kimagasló grafikusi életműért. A díjazott művek a Biennále alapszabályának értelmében a Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményébe kerülnek. 

ZSŰRI

A beadott művek zsűrizését szakértőkből álló bizottság végzi, a kiállítás díjait nemzetközi zsűri itéli oda. A kiállítás végső arányait a zsűrizés alapján a szakértők és rendezők együttesen határozzák meg. 

A KIÁLLÍTÁS VÉDNÖKEI

Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Békés Megye Képviselő-testülete, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Budapest, 2012. május 8.

UTOLSÓ KOMMENTEK:
Mesterkurzusok
Kitünő lehetőség egy kis tanulásra, ismétlésre vagy csak konzultációra, olyan emberek számára akik már nem a programkezeléssel bajlódnak hanem az alkotás, tervezés mikéntjén gondolkodnak.
Sandras 12-21 07:54
Magyar tervezők a Hiiibrand Typography contesten
Eszter Misztarka "Fusion Typeface"
József Gergely Kiss "Grey Typeface"
Roland Rekeczki "Pannonium"
Typogravity 11-13 15:07
Hiiibrand Awards 2012
www.hiiibrand.com/competi...
Typogravity 05-08 14:08
LEGFRISSEBB OLDALAK:
A MATT TAGOK RANDOM MUNKÁI
 
 
Itt a MATT tagjainak véletlenszerűen cserélődő munkái láthatók.
A nyilakkal böngészni tudsz a munkák között. Ha valamelyikre kiváncsi vagy,
a képre kattintva az adott alkotó profil-oldala töltődik be, ahol egy-egy munkát kiválasztva, nagyobb méretben is meg tudod tekinteni azokat.