parketta
Otthon

Takarékos megoldások parketta választás esetén

A megfelelő parketta kiválasztása mindenképpen egy meghatározó döntésnek számít, hiszen mindennap „találkozni” és érintkezni fogunk majd vele. Lényeges tehát, hogy funkcionális és optikai szempontból is kielégítő megoldásra találjunk.

Mindazonáltal gyakori eset, hogy a parketta kiválasztásának kérdése az építkezés vagy felújítás végére marad, lévén, hogy a melegburkolás ténylegesen a befejező munkálatok közé tartozik. Az építkezés és berendezés egy rendkívül költséges projektet jelent, valamint a tervezett költségvetések is gyakran elszállnak a tervezési nehézségek és különösen az erősödő infláció jelenléte miatt. Mindezért jellemző, hogy a parkettákra már szűkebb anyagi keret marad és valamilyen takarékos megoldás válik szükségessé. Ehhez adunk most néhány tippet:

Laminált padló:

Változó, hogy a fa parketták közé soroljuk-e vagy sem a laminált burkolatokat, mindenesetre a részleges faanyaga révén és a nagyon élethű megjelenése miatt azért nyugodtan közöttük említhetjük. Egy laminált padlóval csak jól járhatunk: hosszú távon kellemes látványt fog nyújtani, alig kell gondozni és kedvező áron hozzájuthatunk.

Szalagparketta:

Ha szeretnénk autentikus, valódi faburkolatot, de a tömörfa már túl drága lenne számunkra, akkor ennek a típusnak egyes termékei jó alternatívát képezhetnek. Egy ilyen parketta rendszerint csak a felső rétegében hordozza a választott minőségi faanyagot, a többi szalagréteg pedig egyszerűbb fából készül, így érhető el valamivel alacsony végösszeg az ár tekintetében.

Hajópadló

Hasonlóan hatékony, köztes megoldás a hajópadló, amely alapvetően drágább, mint egy átlagos laminált padló, mégis megfizethetőbb, mint sok más faburkolat. Ennek oka, hogy a fenyő alapanyag olcsóbb, mint például egy tölgy vagy bükk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Recent Comments